SPARRINGSFORLØB

STRATEGISK RÅDGIVNING

Vi står i en brydningstid

Der er stigende efterspørgsel efter bæredygtige tiltag i byggeriet, herunder om certificering og rapportering af byggeriets værdiskabelse og ressourceeffektivitet. Vi mener at bæredygtighed handler om andet og mere certificeringsordninger og pointsystemer og at det bør starte med at beslutte sig for at ville den grønne omstilling, i relation til FN’s 17 verdensmål.

Som udgangspunkt bør omstillingen være en gevinst for organisationer. Men hvis man ikke er forberedt på den, kan konsekvenserne nemt blive uoverskuelige. Vi yder strategisk rådgivning med henblik på at hjælpe organisationer på tværs af byggebranchen igennem forandringerne, med henblik på at skabe merværdi i forbindelse med omstillingsprocessen.

FYLD

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

ORGANISATIONSPROCESSER

Rådgivning med henblik på at gøre organisationer på tværs af byggeriet omstillingsdygtige til stadige forandringer i branchen

Vi står i en brydningstid med BR18/23, certificeringsordninger, LCA, Den Frivillige Bæredygtighedsklasse, BDL m.m. og for de fleste er der tale om store forandringer, som kræver granskning af de nuværende og fremtidige processer og værktøjer.

Vi kan bidrage til at forventningsafstemme, planlægge og koordinerer jeres processer, herunder:

  • Afdækning og undersøgelse af udfordringer og muligheder
  • Design og gennemførelse af udviklings- og forandringsprocesser, fx med fokus på innovation, vision og strategi, værdier og mangfoldighed
  • Samskabende innovationsprocesser – alle faser og alle teams skal indtænkes
Proceskonsultation for organisationer i byggeriet

Der kan være mange gode grunde til at hidkalde en konsulent når der skal gennemføres optimeringsprocesser i en organisation.

Det kan f.eks. være svært for ledelser selv at stå i spidsen for processen, fordi de er en del af ”egen organisation” og kan være særligt opmærksom på nogle synsvinkler og daglige organisationsfortællinger, mens andre forekommer uden for hørevidde og synsfelt. Og det kan være svært for alle led af organisationen, at orienterer sig om de nye krav, muligheder og barrierer der skal tages hånd om fremadrettet.

Med strategisk rådgivning udefra, som både lytter med og stiller organisationen vigtige spørgsmål og opgaver og som har kendskab til tilsvarende organisationers gode og dårlige erfaringer (og selv har haft/har ”hånden på kogepladen”), bliver det både lettere, sjovere og mere effektivt at planlægge en strategi for processen, der afspejler den konkrete organisations drift og behov.

BÆREDYGTIGHEDSSTRATEGI OG -RÅDGIVNING

Bæredygtighed i byggeriet omfatter både æstetiske, funktionelle, kvalitative og kvantitative parametre, som kan have stor betydning i et livscyklusperspektiv.

Fra 2023 bliver LCA-beregninger et krav for alle byggerier der skal ansøge om bygge- og ibrugtagningstilladelser, med maksimumskrav til nye byggerier over 1.000 m². Det er grundlæggende vigtigt for den grønne omstilling – og særligt hvis det også vil betyde at alle søger at udvikle kompetencer, så beregningerne vil blive bedre og bedre i forhold til at begrænse CO²-belastningen, så vi kan imødegå den truende klimakatastrofe.

Hos Juul & Hansen Arkitekter ser vi derfor LCA-beregninger som et godt værktøj til at justere krav og mål til det færdige resultat. Men for at nå i mål med outputtet kræver det at man kender inputtet og ikke kun softwaren som laver mellemregningen.

”Det nytter ikke noget at være mester i at rulle pasta, hvis man ikke ved hvilke ingredienser der skal i maskinen”.

Hos Juul & Hansen Arkitekter fastholder og udvikler vi vores viden og kompetencer indenfor forskning og nye tendenser, ved at deltage aktivt i forskningssamarbejder, taskforces, netværksgrupper og i brugen af relevante metoder og software.

For fremfor at mestre én ting til perfektion er det vores målsætning at rådgive indenfor bæredygtighed generelt, da én løsning sjældent passer til ethvert projekt.

Dette sætter vi gerne i spil og udnytter sammen med jeres organisation.

 

Bæredygtighedsrådgivning for hele byggeriets værdikæde

Bæredygtighed i byggeriet, herunder gennemførelse af projekter som kan leve op til FBK kommende krav i bygningsreglementet BR23, er meget mere end LCA- og LCC-beregninger.

Juul & Hansen Arkitekter undervise hele byggeriets værdikæde (bygherre, rådgivere og entreprenører) i hvordan de kan bidrage til den grønne omstilling, på et forretningsmæssigt sundt grundlag, via praktisk og konkret sparring.

Vi har erfaringer fra egen virksomhed, bl.a. fra eksempelprojekter med anvendelsen af DGNB, FBK, SDG og egne kriterier.

Vores målgruppe er både dem der skal bestille andre til at levere ydelser og arbejder, og dem der skal levere og modtager dem.

 

Bæredygtighedsstrategi for den grønne omstilling

Vi er i en brydningstid med BR18/23, certificeringsordninger, LCA, Den Frivillige Bæredygtighedsklasse, DGNB mm. og for de fleste er der tale om store forandringer, som kræver gennemgående granskninger af både de nuværende og forventningerne til de fremtidige processer, som grundlaget for en ofte større omstilling af virksomhedens ydelser og leverancer.

Som udgangspunkt er en omstilling sundt for en organisation, når nye mål skal opnås. Men uden en god strategi bliver det let uoverskueligt og resultatet vil afhænge af held.

Vi yder strategisk rådgivning med henblik på at hjælpe organisationer på tværs af byggebranchen, med at styre mod de 17 verdensmål så der skabes samfundsmæssig merværdi samtidigt med i egen virksomhed.

Uanset om I skal til at vurdere værdierne ved at integrere bæredygtighed i en langsigtet planlægning eller er i gang med at udvikle en mere ambitiøs strategi, kan vi hjælpe jer med at sikre en god overensstemmelse imellem ambitioner, udviklings- og eksekveringsplan, ressourceanvendelsen og resultatet.

For med vores specialistviden kan vi hjælpe jer med at forstå og identificere de mange forhold som kan påvirke jeres muligheder og afhjælpe langsigtede risici samt identificere fremtidige innovations- og vækststrategier, herunder:

  • Væsentlighedsvurdering
  • Udvikling af bæredygtighedsstrategi
  • Målsætning og indikatorvalg
  • Udvikling af bæredygtighedspolitik
  • Ledelse og integration
  • Integration af bæredygtighed i forretnings- og innovationsmodeller

”Vi mener at bæredygtighed handler om andet og mere certificeringsordninger og pointsystemer og at det bør starte med at beslutte sig for at ville den grønne omstilling, i relation til FN’s 17 verdensmål.”

Dokumentationsindsamling

Dokumentationsbyrden er steget gevaldigt indenfor de seneste par år, og vi kan forvente at den stiger yderligere fremover. Vi har sat os grundigt ind i stoffet, og kender til de praktiske forviklinger der opstår, når dokumentationsindsamling sker på bagkant - eller i...

Bruger I Frame?

Teknisk rådgivning via Frame. Med sparring fra JUUL & HANSEN ARKITEKTER kan I øge jeres evne til at arbejde værdiskabende med den grønne omstilling og - hvis i anvender Frame - at øge sikkerheden for resultatet og effektiviteten i processen. Vi kombinerer vores...

Har I en Bæredygtighedsstrategi?

Har I en Bæredygtighedsstrategi? Først skal man målsætte, dernæst skal man planlægge og slutteligt skal man indfri. Har i styr på organisationsprocessen omkring den grønne omstilling for virksomheden, eller bare et konkret projekt? Har ledelsen udtænkt mål, og er der...

Bæredygtighed skal dokumenteres gennem en #LCA, og dette snart ved lov.

Bæredygtighed skal dokumenteres gennem en #LCA, og dette snart ved lov. Er i som virksomhed klædt på til de kommende krav, eller kunne i til en start bruge lidt sparring til konkrete projekter?...

Hvordan griber vi de bæredygtige projekter an? – WE BUILD DENMARK

Post af Asger Juul Fra de fine saloner til almindelige mennesker I dag gennemførte Peter fra "KloakRotten" og jeg en afsluttende workshop om bæredygtighed i byggeriet med fokus på, hvordan han som entreprenør kan bidrage til at forhindre klimakatastrofer og arbejde...